Acasa/Blog
Blog2018-10-01T13:53:12+00:00

Megagen blog

Dantura reprezintă unul  dintre atuurile noastre cele mai de preț. Ea ne permite să ne bucurăm de viață, să ne facem noi prieteni, să ne manifestăm bucuria, dar și tristețea sau supărarea. Dantura noastră ne face unici, deoarece nu există două persoane,  în această lume, care să aibă dinți identici.

Sănătatea și frumusețea danturii au reprezentat, dintotdeauna, o preocupare pentru om. Din fericire, evoluția și tehnologia au adus schimbări însemnate în medicina dentară, iar astăzi, fără excepție, există soluții de tratament pentru fiecare pacient în parte.

Ne propunem ca prin acest Blog să vă oferim informațiile necesare atât pentru a preveni afecțiunile dentare, cât și pentru a înțelege mai bine metodele de tratament utilizate, astăzi, de către specialiștii în medicină dentară.

602, 2019

Metode de tratament pentru înlocuirea dinților absenți. Protezele dentare totale și parțiale.

În situațiile în care lipsește un număr mare de dinți, iar dinții stâlpi nu ar putea să suplinească funcția dinților pierduți, una dintre soluțiile de tratament este reprezentată de proteza parțială mobilă.

În cazul în care lipsesc toți dinții din interiorul cavității orale, una dintre soluțiile de tratament este reprezentată de […]

2301, 2019

Metode de tratament pentru înlocuirea dinților absenți

După ce am conștientizat importanța igienei dentare, motivele pierderii dinților și consecințele acesteia, în continuare vom aprofunda metodele de înlocuire a dinților absenți.

Unele mai vechi și mai anevoioase, altele mai noi, bazate pe tehnologii moderne, soluțiile pentru înlocuirea dinților absenți trebuie concepute ținând seama de o serie de factori specifici […]

2210, 2018

Consecințele pierderii dinților

Aspectul inestetic și dificultatea în mestecarea alimentelor sunt doar două  dintre efectele imediate, resimțite în momentul în care ne pierdem dinții.

Dinții noștri sunt proiectați, astfel încât să lucreze ca un întreg. Chiar și lipsa unui singur dinte poate declanșa apariția unor adevărate reacții în lanț.

Poziția dinților la nivelul osului se […]

1510, 2018

Cauzele pierderii dinților – boala parodontală

A doua afecțiune care poate conduce la pierderea dinților este boala parodontală denumită, pe vremuri, „parodontoză”.

Această afecțiune distruge sistemul de prindere al dintelui la nivelul osului și, lăsată netratată, poate duce la: […]

810, 2018

Cauzele pierderii dinților

În lipsa unui periaj corespunzător și în cazul nerespectării unui program privind vizitele periodice la medicul dentist, pot apărea o serie de complicații care, netratate, pot duce la pierderea dinților.

Principalele cauze ale pierderii dinților pot fi: caria dentară sau boala parodontală.

Caria dentară:

Este o afecțiune care se produce prin demineralizarea smalțului […]

2909, 2018

Sănătatea dentară și influența acesteia asupra sănătății generale

Sănătatea dentară se află într-o relație strânsă cu starea de bine a individului și cu sănătatea generală a organismului.

Patologiile cronice ale cavității orale se numără printre cele mai răspândite afecțiuni și reprezintă o adevărată problemă din cauza impactului asupra indivizilor și a societății.

Aceste repercusiuni se răsfrâng atât asupra stării generale […]